HÁZIREND

Hogy biztosítsuk az Önök kellemes nyaralását, és elkerüljük az esetleges félreértéseket, szeretnénk, ha megismerkednének házirendünkkel.

A házirend be nem tartása a foglalás lemondását, és a befizetett összeg vissza nem térítését vonja maga után, tekintet nélkül a szállás korábbi elhagyására.

– Érkezéskor a bejelentés miatt kérjük bemutatni személyes dokumentumaikat, és a bejelentkező adatlap kitöltését. (NTAK bejelentés) Ennek hiányában a szállás nem foglalható el a jogszabály szerint. A bejelentő lapot akár már hozhatják magukkal kinyomtatva, kitöltve, vagy elküldhetik előre e-mailben, de természetesen a helyszínen is kitölthető. Letölthető innen: http://www.somogyiapartman.hu/wp-content/uploads/2021/01/Bejelentolap.doc

– A szállásdíj fennmaradó összegét érkezéskor kell megfizetni egy összegben előre. Az előre elutalt foglaló összege természetesen levonásra kerül a végösszegből. Időközben történt bármi nemű változás esetén pénzt sajnos nem áll módunkban visszatéríteni.

– Az előzetesen megbeszélt összeg, minden változás ellenére kötelezően kifizetendő, abban az esetben is, ha a vendégek vagy a nálunk töltött éjszakák/napok száma utólagosan csökkent. (Amennyiben a megbeszélt személyszámnál többen érkeznének, kérjük annak előzetes jelzését, és a helyszínen a plusz ár megfizetését /3500Ft/fő/éj/.)

– Az apartmant csak és kizárólag annyi fő veheti igénybe, ahány fő részére megtörtént a szállásdíj kifizetése, ezen létszám túllépése esetén felárat számítunk fel. A szálláshely belső és külső részébe szigorúan tilos beengedni olyan személyeket, akik nem bejelentett vendégei a szállásegységnek. Az apartmanban vendégeket fogadni, illetve idegeneket beengedni a tulajdonos hozzájárulása nélkül tilos.

– A szállás minőségére vonatkozó esetleges kifogásokat rögtön érkezéskor hozzák tudomásunkra.

– A szálláshelyet az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni. Amennyiben késői időpontban érkeznek, kérjük jelezzék nekünk.

– Az apartmant távozás napján 10:00 óráig el kell hagyni. A szállást olyan állapotban kell átadni, amilyenben az érkezéskor volt: rendben és sértetlenül.
Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján, rugalmasan intézhetőek.
A megegyezett időpont előtti elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.

– Az itt tartózkodásuk alatt a szállást nem takarítjuk, a szemétkosarat nem ürítjük. Önök felelősek a szálláshely tisztaságáért.

– Személyes dolgaikért és értékeikért, amennyiben a szálláshelyen hagyják őket, felelősséget nem tudunk vállalni. Amennyiben elhagyják az apartmant, zárják be az ajtót, az ablakokat és a kaput. Feltétlenül engedjék le a napernyőket, kapcsolják le a világítást, az elektromos eszközöket, és zárják el a csapokat.

– Nem megengedett a bútorokat, az apartman bármely felszerelését, illetve textíliákat másik egységbe, házon kívülre, illetve a strandra vinni.

– A dohányzás tilos az apartmanokban! Dohányozni csak a teraszon és az udvaron lehet. Kérjük a csikket a hamutartókba dobják. 

– Házi kedvencet, kisállatot nem áll módunkban fogadni.

– Nem engedélyezett a szállásra elektromos készüléket (ventilátor, főzőlap) bevinni a tulajdonosok beleegyezése nélkül.

– Azok a vendégek, akik szándékosan, vagy véletlenül kárt okoznak a vagyonban, meg kell hogy térítsék a kár teljes összegét. A gyermekekért a szülők felelnek.

– Az apartmanban és annak udvarán mindenki saját felelősségére tartózkodik. A bekövetkezett anyagi károkért vagy sérülésekért felelősséget nem vállalunk. A gyermekekért a szülők felelnek.

– Az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni, és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

– Az udvaron játék céljából csak gumilabda vagy szivacslabda használható, keményebb labda vagy bármilyen más játék a ház burkolatában kárt tehet, ezért tilos.

– Az apartman lakóövezetben helyezkedik el, kérjük tartsák tiszteletben a környező házak lakóinak nyugalmát minden napszakban, de különösen 22:00 óra után. A házirend megszegése, ill. zajongás, hangos zene esetén a szállás területéről a vendég szállásdíj visszafizetése nélkül haladéktalanul eltávolítható.

– A grillezéshez és a bográcsozáshoz szükséges eszközöket kérjük használat után tisztán a helyükre visszatenni. A sütéshez szükséges fát, faszenet nem biztosítjuk, azt mindenki magának vásárolja. A grillezőt és a környékét kérjük használat után (vagy ha sötétedésen túl tart a sütés, akkor másnap délelőtt) összetakarítani. Az eszközök tisztítását kérjük, hogy a kerti csapnál végezzék, és ne az apartman konyhájában.

– Amennyiben a tartózkodás alatt az apartmannal, annak felszerelésével kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, kérjük, hogy haladéktalanul értesítsék arról a szállásadót. Utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

– A tulajdonosoknak jogukban áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet. Minden vita, amit nem lehet megbeszélni egymás között, Polgári Peres úton kerül rendezésre.

Köszönjük együttműködésüket! Jó időtöltést és kellemes pihenést kívánunk!

Amennyiben bármiben a segítségükre lehetünk, keressenek minket bizalommal!